Постинг
21.11.2011 09:27 -
Питка с мая
Продукти:1кг брашно
3 яйца ( 1 жълтък за намазване)
1/2 пак. прясна мая
1с.л. сол
1с.л. оцет
2с.л. олио
1пак. масло (малко)
1ч.л. захар
300ml вода
Начин на приготвяне:Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се поставят продуктите като водата е накрая. Предварително разтваряме маята с малко вода и брашно и я отавяме да втаса.След като омесим тестото, така че да не лепне, го оставяме да втаса (двоен обем).След това го премесваме и оформяме питката.Оставяме я да втаса втори път, направо в намазнена и набрашнена тава, след което я намазваме с предварително отделения жълтък,(може да я поръсим със сусам) и я печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
3 яйца ( 1 жълтък за намазване)
1/2 пак. прясна мая
1с.л. сол
1с.л. оцет
2с.л. олио
1пак. масло (малко)
1ч.л. захар
300ml вода
Начин на приготвяне:Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се поставят продуктите като водата е накрая. Предварително разтваряме маята с малко вода и брашно и я отавяме да втаса.След като омесим тестото, така че да не лепне, го оставяме да втаса (двоен обем).След това го премесваме и оформяме питката.Оставяме я да втаса втори път, направо в намазнена и набрашнена тава, след което я намазваме с предварително отделения жълтък,(може да я поръсим със сусам) и я печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.